Škola rukometa “Perihel” Brčko postala omladinski rukometni klub – stiglo i pojačanje

307

U maju 2019. godine brčanski rukometaši, koji su igrali i u evropskim klubovima, Goran Šarenac i Dražen Stojanović (trenutno igra za RK “Sloboda” Tuzla) osnovali su Školu rukometa “Perihel” sa ciljem da to bude škola u kojoj će djeca da vježbaju, uče osnove i tehnike rukometa, da se pravilno razvijaju fizički, ali i da se druže, uče o poštovanju, brizi za druga i spremaju se za profesionalne karijere.

Ovih dana škola je prerasla u klub, a tome su doprinijeli i roditelji 14 dječaka kadetskog uzrasta, koji su zatražili od njihovog nekadašnjeg trenera i člana RK “Lokomotiva” Gorana Šarenca, da ih uzme pod svoje okrilje.

“Dolasku djece prethodilo je nekoliko roditeljskih sastanaka na kojima su, u želji da svojoj djeci omoguće normalne uslove za treniranje i igranje rukometa, pokrenuli inicijativu da kompletan kadetski pogon pređe u naš klub. Pošto sam ja te sve dječake ranije trenirao, znao njihovu želju i volju, kao i ljubav prema rukometu, naravno da sam prihvatio te prijedloge roditelja i dječaci su od 4. februara 2021. godine zvanično postali članovi ORK “Perihel,” izjavio je trener Šarenac.

Zahvalio se Pododjeljenju za sport i kulturu u pomoći za iznalaženje termina za treninge u sali, te roditeljima i prijateljima kluba koji pružaju nesebičnu podršku da ovaj omladinski pogon zaživi na pravi način i uključi se u takmičenja.

Možete ih pratiti na facebook stranici Omladinski rukometni klub Perihel Brčko

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postJavni poziv za pozicije pravnik i radiolog u okviru projekta “Skenirajmo korupciju”
Sledeći postIzložba Seada Hasanefendića “Prošlost oživljena umjetnošću” u brčanskoj galeriji