Škola za trudnice “Mama M” proslavila sedam godina rada

99

U julu 2016. godine u Bijeljini je osnovano Udruženje građana za rekreaciju i razvoj zdravog tijela omladine i trudnica “Mama M”, u okviru kojeg je počela sa radom prva Škola za trudnice za psihofizičku pripremu za porođaj na ovim prostorima. Udruženje je osnovala i školu vodi Ana Tikveša.

Udruženje i Škola za trudnice juče su u prelijepom ambijentu Zemlje mira proslavili sedam godina rada.

“Vidite kakva je ovdje divna atmosfera, ima nas više od stotinu, tu su naše polaznice koje su već postale majke, trudnice koje tek pohađaju školu, tate koji su velika podrška u cijelom procesu trudnoće i porođaja, dječica koja su rođena u posljednjih sedam godina i čije mame su bile polaznice škole. Meni je srce veliko i hvala svima koji su došli na našu malu proslavu”, kaže Ana Tikveša.

Kroz školu za trudnice do sada je prošlo oko 1.000 žena, a za proteklih sedam godina Udruženje je organizovalo 70 besplatnih edukativnih radionica sa 30 stručnih saradnika iz svih oblasti koje su vezane za trudnoću i roditeljstvo.

“Nastavljamo i dalje, ja imam još puno ideja i planova kako da unaprijedimo školu i sigurna sam da će na svijet doći još mnogo beba i majki koje neće imati stresan porođaj”, kaže Ana.

Osim u Bijeljini, zahvaljujući Centru za podršku u zajednici “Beba više” i Areni “Bakarni”, Ana Tikveša u ovoj godini vodi besplatnu Školu za trudnice i u Brčkom, a sve mame koje su prešle 24. nedjelju trudnoće su dobrodošle na ovu odličnu psihofizičku pripremu za porođaj.

Ana je završila srednju medicinsku školu, smijer pedijatrijska sestra, kao i Fakultet zdravstvenih nauka – odsjek sestrinstvo, licencirana je edukatorka za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj, zaposlena je u JZU „Sveti Vračevi” na Odjeljenju neonatologije, a u slobodno vrijeme priprema trudnice da psihički i fizički savladaju stres u trudnoći.

Sa Anom uskoro donosimo i intervju, te još više informacija o Školi za trudnice i Ani uopšte.

IZVORwww.brckodanas.com;
Prethodni postJazzwa art festival – prvi dan protekao iznad svih očekivanja
Sledeći postPreporuke Štaba za zaštitu i spasavanje zbog moguće pojave olujnog nevremena