Skupština Brčko distrikta BiH donirala JU Tehničkoj školi Brčko informatičku opremu

29

Skupština Brčko distrikta BiH donirala je IBM server za programiranje JU Tehničkoj školi Brčko, kao i prenosni grafoskop za prezentacije.

Stefan Marjanović, administrator za informaciono-telekomunikacioni sistem u Skupštini, rekao je da je ovo samo dio računarske opreme koju će Skupština da donira Tehničkoj školi, te da je tu opremu Skupština ranije koristila, a da je nakon zanavljanja otpisana.

„Otpisana oprema je u ispravnom stanju, zbog čega smo odlučili da je poklonimo učenicima Tehničke škole da bi mogli da je koriste za praktičnu nastavu, uče serverske programske jezike i instaliraju web servise. Osim servera i grafoskopa, Tehničkoj školi doniraćemo, u narednom periodu, i drugu računarsku opremu, kao što su laptop računari i kopir aparati“, rekao je Marjanović.

Direktor Tehničke škole Dejan Nikolić rekao je da će donirana računarska oprema mnogo značiti i učenicima i profesorima, najviše zbog praktične nastave na kojoj uče programiranje, ali i dijelove računarske opreme, sklapanje i rasklapanje računara.

Nikolić je pozvao i ostale institucije u Distriktu da učine isto, jer će tako doprinijeti održavanju i poboljšanju praktične nastave u Tehničkoj školi.

Profesor informatike u Tehničkoj školi Borislav Subašić rekao je da će zahvaljujući serveru koji je Skupština donirala učenici moći da rade klijent-server programiranje, što je jedan novi nivo programiranja na kojem, kako je rekao, do sada nisu imali priliku da rade.

IZVORwww.brckodanas.com; www.skupstinabd.ba;
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 20.2.2023. do 26.2.2023. godine
Sledeći postSIPA provodi akciju “Klaster” – privedeno više funkcionera visokoškolskih ustanova u BiH