Skupština će se baviti rebalansom budžeta Distrikta naredna dva mjeseca

23

Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova Skupštine Brčko distrikta BiH, gradonačelnika i glavnog koordinatora Vlade Brčko distrikta BiH utvrđen je dnevni red za 58. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH koja će biti održana u srijedu, 15. maja, po okončanju nastavka 57. redovne sjednice.

U dnevni red ove sjednice uvršten je Prijedlog odluke o izmjeni budžeta Brčko distrikta BiH za 2024. godinu kao i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa za realizaciju planiranih infrastrukturnih projekata, te izvještaji o radu institucija Distrikta i informacije koje su tražili poslanici.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je Prijedlog odluke o izmjeni budžeta za 2024. godinu, odnosno rebalans, ušao u skupštinsku proceduru, te da će na ovoj sjednici biti donesena Odluka o održavanju javne rasprave o predloženom rebalansu budžeta.

Milić je napomenuo da će se Skupština pitanjem rebalansa budžeta baviti u naredna dva mjeseca na svakom redovnom skupštinskom zasjedanju, prije njegovog konačnog usvajanja.

„Bez obzira na određeno kašnjenje u predlaganju rebalansa budžeta, na vrijeme će biti finansirane sve potrebe institucija Brčko distrikta. Siguran sam da će rebalans budžeta koji je predložen od strane gradonačelnika i Vlade, biti popravljen na osnovu amandmana koje će Komisija za budžet pripremiti na osnovu zahtjeva i prijedloga građana i udruženja građana i mjesnih zajednica“, rekao je predsjednik Milić.

On je naveo da u dnevni red nije uvršten Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine zbog neusklađenosti tog nacrta sa Statutom i važećim zakonima Brčko distrikta BiH.

IZVORSkupština Brčko distrikta BiH
Prethodni postNacionalni park Una – blago BiH
Sledeći postSavjeti za uspješno vođenje poslovnog tima