Skupština Distrikta: Prijem za mlade kik-boksere Mariju i Cvijetina

77

Marija Vujanović, članica Kluba borilačkih vještina „Jedinstvo Brčko“, ove je godine u kik-boksu osvojila tri zlatne medalje. (Za sada) posljednju medalju osvojila je proteklog vikenda na Međunarodnom turniru u kik-boksu „Balkan open“ koji je održan u Tešnju, gdje je proglašena i za najboljeg juniora u ringu u disciplini K-1. Šampionka je BiH i Republike Srpske u disciplini lou-kik, dok je vicešampion BiH u disciplini ful-kontakt. Srebrnu medalju donijela je i sa turnira „Trofej Beograda“, dok se na Svjetskom i Balkanskom prvenstvu okitila bronzanim medaljama, sve u disciplini K-1.

Njen brat Cvijetin Vujanović je, takođe, aktuelni šampion BiH u disciplinama ful-kontakt i lou-kik. Osvojio je i seniorski trofej Beograda i srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Njih je danas u svom kabinetu ugostio predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić. Rekao je da „podrška mladim sportistima neće izostati ni u narednom periodu, jer su oni najbolji promoteri Brčko distrikta BiH“, kao i da se „nada da će ovi mladi ljudi ostvariti svoj san i stići do Olimpijskih igara“.

Marija se trenutno sprema za takmičenje „Best fighter“ u disciplini K-1, koje će biti održano u Nišu u decembru ove godine.

Prethodni postZa vikend počinje zimsko računanje vremena
Sledeći postSkijanje na Jahorini – pustolovina za početnike i profesionalce