Skupština Distrikta – usvojen Zakon o regulisanju cijena u Brčko distriktu BiH

95

Skupština Brčko distrikta usvojila je u drugom čitanju Zakon o regulisanju cijena kojim bi trebalo da se stabilizuje rast cijena na tržištu i spriječi dosadašnja praksa neujednačenih cijena proizvoda na policama i prilikom naplate.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić podsjetio je da su entiteti ovaj zakon donijeli mnogo ranije i da su njime predviđene novčane kazne za one koji ne budu postupali po zakonu.

„Vlada će sada imati instrument za kontrolu formiranja cijena na tržištu. Zakon će na snagu stupiti osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, ali će biti potrebno da Vlada donese odgovarajući provedbeni propis, da djeluje u smislu ograničavanja cijena u određenoj oblasti, odnosno na određene proizvode“, pojasnio je Milić.

Poslanici su primili k znanju i informaciju o stanju i problemima u finansiranju sporta u Distriktu, uz zaključak da će u narednih sedam dana biti raspisan javni poziv za dodjelu donacija sportskim kolektivima za njihov rad.

Predsjednik Milić je istakao da je u narednom periodu potrebno drugačije raditi na organizacionom uređenju u oblasti sporta, jer od osnivanja Distrikta nije kontrolisana dodjela budžetskih sredstava u ovoj i oblastima kulture i turizma.

Novi rebalans Budžeta očekuje se na narednom skupštinskom zasjedanju 25. maja.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postMeđunarodni dan sestrinstva biće obilježen nizom aktivnosti
Sledeći postIzložba djela Radane Enee Simikić u Art kafeu Jazzwa