Slađana Stamenković i Srđan Samardžić pobjednici prvog brčanskog polumaratona

137

Prelijepa slika otišla je juče u svijet iz Brčkog. Sunčan dan i centar grada prepun sportista i ljubitelja atletike i maratona na Prvom brčanskom međunarodnom polumaratonu 2022, čiji je organizator bio Atletski klub “Cross” iz Brčko distrikta BiH.

U okviru prvog brčanskog polumaratona, u dužini od 21 km, održano je i prvenstvo Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u polumaratonu. Osim polumaratona, sa startom i ciljem na Bulevaru mira, trčala se i trka na pet kilometara.

Polumaraton su završila 62 takmičara, a trku na pet km 42 učesnika. Slađana Stamenković iz AK “Crvena zvezda” iz Banatskog Brestovca pobjednica je polumaratona u ženskoj konkurenciji u ukupnom plasmanu sa prolaznim vremenom 1:27:09, slijedi je Dijana Manđeralo sa 1:30:21, koja je ovim rezultatom postala i državna prvakinja u polumaratonu, dok je trećeplasirana Lucia Kimani sa vremenom 1:31:39.

Mlađen je pobjednik maratona u ukupnom plasmanu sa vremenom 1:14:29. Na drugom mjestu je Alija Imamović 1:14:41 i trećeplasirani je Ante Živković sa vremenom 1:16:45.

Najbolji u trci na 5 km su bili – u muškoj konkurenciji: Srđan Samardžić (18:02), zatim Kerim Saračević (18:34) i Miloš Klindo (19:00), a u ženskoj Magdalena Katana (21:25), Jovana Radulović (21:35) i Željka Čulić (24:13).

Iz Atletskog kluba “Maraton” iz Brčkog prezadovoljni su ostvarenim rezultatima svojih takmičara.

“Dominacija atletskog kluba “Marathon” iz Brčkog na 1. Brčanskom polumaratonu, na kojem je ujedno bilo i prvenstvo BiH i RS u polumaratonu. Mlađen Samardžić je ukupni pobjednik polumaratona, te samim tim i prvak BiH i RS u polumaratonu i tako potvrdio da je trenutno najbolji dugoprugaš u BiH i RS. Snježana Pisarić je osvojila 3. mjesto na prvenstvu BiH i 2. mjesto na prvenstvu RS u polumaratonu. Božidar Vujić je osvojio 3. mjesto na prvenstvu RS u polumaratonu. U sklopu Brčanskog polumaratona održana je trka na 5 km, na kojoj je Srđan Samardžć osvojio prvo mjesto u muškoj konkurenciji, Željka Čulić osvojila je 3. mjesto u ženskoj konkurenciji, a Mato Mićanović je osvojio 1. mjesto u kategoriji veterana”, navedeno je na stranici ovog kluba.

Organizatori AK “Cross” Brčko zadovoljni su kako je protekao ovaj sportski događaj, kao i odzivom takmičara.

Svi rezultati navedeni su na ovom linku.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postKlub ljubitelja prirode organizovao novu akciju ozelenjavanja grada
Sledeći postRadarske kontrole za period 28.3.2022. godine do 3.4.2022. godine