Snijeg zavejao grad, putevi prohodni

53

Saobraćajnice na području Brčko distrikta BiH su prohodne ali se saobraćaj zbog snijega na kolovozu odvija otežano. Ovo je izjavio Halid Emkić, portparol brčanske Policije koji je istakao da je magistralni put Brčko- Bijeljina, odnosno Brčko –Lončari prohodan, kao i regionalni putevi.

Emkić je dodao da se čišćenje puteva vrši na osnovu proriteta, odnosno da će se čišćenju gradskih ulica pristupiti nako što se očiste važniji putni pravci. On je pozvao vozače na strpljenje i da brzinu usklade sa stanjem puta.

Kada je riječ o saobraćajnim nezgodama, Emkić je naglasio da ih nije bilo, te da policijski službenici aktivno rade kako bi doprinjeli većem stanju sigurnosti na putevima u području Brčko distrikta.

Majazudin Vehabović, šef štaba zimske službe JP Komunalno Brčko istakao je da je sva mehanizacija na terenu i da je prohodnost dobra, s tim na nema nijednog zastoja na putu niti vozila da je sletjelo s puta.

„Sve je pod kontrolom i prohodnost je zagarantirana. Ne prestajamo sa radom i čak ćemo pojačavati intezitet svoga rada. Sada se počinjemo širit prema onim dijelovima grada gdje još nismo uspijeli da dođemo.Tako da očekujem vrlo brzo da ćemo uspjeti veliki dio grada staviti pod kontrolu“, pojasnio je Vehabović.

Podsjetio je da je zimska služba ovog preduzeća zadužena za održavanje puta od Brke prema gradu, dok je druga firma zadužena za područja Rahića, Maoče, Boderišta, Zovika, Boća, Begovače i dr.

Kada je riječ o čišćenju trotoara, kazao je da je već angažovano između 30 i 50 ljudi koji čiste snijeg lopatama, a tu su i dva traktora i rasipači snijega, tako da se čišćenje odvija od centra grada pa dalje.

Vehabović je još dodao da zimska služba ima dovoljne količine posipnog materijala tako da neć biti problema, kako je kazao.

(Radio Brčko)

Prethodni postOd obećanja lokalne vlasti malo šta ispunjeno
Sledeći postBrčanske odbojkašice dobile pojačanje: Ševarika u Jedinstvu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime