Snimak požara na Arizoni – izgorjelo preko 200 prodajnih objekata

60

Vatrena stihija skoro u potpunosti je uništila sve prodajne objekte na, takozvanoj “Gradačkoj Arizoni”, pijaci koja se nalazi na teritoriji opštine Gradačac, neposredno uz daleko poznatiju «Arizonu» smještenu uz magistralni put Tuzla – Orašje, ali na sreću u ovom požaru niko nije stradao, niti je povrijeđen.

Kako saznajemo od očevidaca, požar koji su prvi primjetili čuvari i u kome je izgorjelo preko 200 prodajnih objekata sagrađenih isključivo od drveta, izbio je rano jutros oko 4,30 minuta.

Sudeći po stanju na požarištu, vlasnici prodajnih objekata pretrpjeli su višemilionsku štetu. Potpunim uništenjem pijace oko 500 ljudi je ostalo bez radnog mjesta.

«Vatra se širila nevjerovatnom brzinom. Najveća opasnost prijetila je od plinskih boca koje su se nalazile u objektima. Nije bilo nikakve šanse da se bilo šta od robe spasi», rekao nam je jedan od trojice stražara koji tokom noći borave na ovom lokalitetu, a koji nije želio da mu pominjemo ime.

Kako saznajemo u brčanskoj profesionalnoj vatrogasnoj jedinici, njihovo vozilo nakon poziva u 5,15 minuta je sa četiri vatrogasca upućeno na pomenutu lokaciju kako bi pomogli u gašenju požara.

«Zbog lako zapaljivih materijala od kojih su sagrađene barake ali i tekstila nije bilo moguće spriječiti nastanak, vjerujem, velike materijalne štete. Uprkos tome, naši vatrogasci su uspjeli presjecanjem vatre da spase šest objekata koji se nalaze do glavnog ulaza u pijacu», rekao nam je Senad Kamenjašević, komandir brčanskih vatrogasaca.

Istragu o uzroku požara ali i nastaloj šteti vode nadležne policijske i inspekcijske službe Tuzlanskog kantona.

Bolji poznavaoci prilika na ovoj pijaci, pretpostavljaju da je požar izazvala grijalica koju je neko od vlasnika objekata zaboravio ugasiti.

(posavina TV)

Prethodni postDobra saradnja Vlade i novinara
Sledeći postTokom vikenda iz saobraćaja isključeno 37 vozača

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime