Sportsko – plesni parovi PK „Mambo“ učestvuju na evropskim turnirima u Bukureštu

223

Aktuelni državni prvaci Bosne i Hercegovine u sportskim latino-američkim i standardnim plesovima, članovi Plesnog kluba „Mambo“ Brčko i članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine, Giacomo Lazzarini i Ornella Marretta, te Lovro Peraković i Hana Grahovac, predstavljaće grad Brčko i državu Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu i Evropskom KUP-u koji će se održati 28. maja 2022. godine u glavnom gradu Rumunije, Bukureštu.

„Boje Bosne i Hercegovine na Evropskom kupu u sportskim latino – američkim plesovima braniće Giacomo Lazzarini i Ornella Marretta, koji će u konkurenciji više od 35 sportsko – plesnih parova iz isto toliko država, pokušati da obezbijede najbolji plasman Bosne i Hercegovine ikada ostvaren u sportskom plesu. Takođe, drugi najuspješniji sportsko plesni par našeg kluba Lovro Peraković i Hana Grahovac predstavljaće državu Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u sportskim standardnim plesovima, u konkurenciji više od 60 sportsko plesnih parova iz više od 35 država, gdje će takođe pokušati da se izbore za što bolji plasman“, kažu u Plesnom klubu „Mambo“.

Sportsko – plesni klub „Mambo“ Brčko ove godine proslavlja 10 uspješnih godina postojanja i rada, dokazavši da su jedan od najozbiljnijih i najprofesionalnijih sportskih kolektiva, u kojem se vrijedno radi i trenira sa svim uzrasnim kategorijama i čiji su članovi aktuelni državni prvaci Bosne i Hercegovine u svim starosnim kategorijama. Osim toga, članovi Mamba predstavljaju naš grad i državu i na brojnim međunarodnim sportskim takmičenjima širom svijeta, sa kojih donose veliki broj medalja.

„Ovaj klub u svojim redovima, pored prvaka naše države, ima i više članova reprezantcije BiH, a naši parovi bilježe jako ozbiljne rezultate na svjetskom nivou“, kažu u PK „Mambo“ Brčko.

Iz PK Mambo smo dobili i informaciju da su trenutno u jeku priprema za veliki međunarodni turnir iz kalendara svjetske sportske plesne federacije koji će se održati u Čačku u Srbiji 7. i 8. maja, a vrhunac prvog dijela sezone, kao što smo i naveli na početku, očekuje ih u Bukureštu na Evropskom prvenstvu i KUP-u.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postOd Distrikta 150.000 KM za hercegovačke opštine pogođene zemljotresom
Sledeći postZa održavanje javnih česmi biće zaduženo JP „Komunalno Brčko“