Srđan Samardžić ubjedljivo osvojio proljećnu trku u Hrvatskoj

78

Sa zagrebačkog Mosta slobode danas je u 11 sati krenula druga Holjevka, proljećna trka na 10 km koju organizuje Zagrebački atletski savez.
Više od 750 trkačica i trkača istrčalo je dva kruga po 5 km, nakon starta krenuli su prema Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, tamo se okrenuli, produžili preko mosta do Velesajma i natrag. Cilj trke bio je u lijepom ambijentu parka Bundek.

Od prvih metara čelnu je poziciju zauzeo Srđan Samardžić iz BiH koji je prednost stečenu u prvim kilometrima zadržao do kraja i odnio uvjerljivu pobjedu. Za 10 km Holjevke trebalo mu je 32:10 min.

Na drugo mjesto plasirao se četrdesetpetogodišnji Ivan Androić, član AK Sljeme koji je očito u izvrsnoj formi, vrijeme: 35:24 min.

Trećeplasirani kod muškaraca bio je Antonio Đurčević koji je utrku završio za 36:04 min.

Kod žena je bilo neizvjesnije, veliki dio trke zajedno su istrčale Lucia Kimani iz BiH i Matea Parlov, članica AK Dinamo-Zrinjevac Zagreb. No, spremnija je očito bila Matea Parlov koja je trčala i juče, na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu u Koprivnici, gdje je takođe pobijedila u trci na 4 km. Njen konačan rezultat Holjevke je 37:11 min, dok je Lucia Kimani cilje prošla pola minuta kasnije.

Na treće mjesto plasirala se Kimberly Remine s vremenom 40:28 min.

Trka je imala i humanitarni karakter – dio prihoda od trke uplaćen je na račun Zaklade policijske solidarnosti, a na trci je sudjelovao i velik broj polaznika Policijske akademije i djelatnika MUP-a.

(3sporta.com)

Prethodni postZa koncert Harija izdvojeno 75.000KM!
Sledeći postU Brčkom realizovano Prvenstvo BiH i RS u krosu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime