Srednjoškolci ASuBiH Lokalnog tima Brčko ugostili su srednjoškolce iz Lokalnog tima ASuBiH Gornji Vakuf/Uskoplje

90

U sklopu projekta ”Prijatelji bez granica” – Friends without borders, u periodu od 3. do 5. juna, srednjoškolci Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini Lokalnog tima Brčko ugostili su srednjoškolce iz Lokalnog tima ASuBiH Gornji Vakuf/Uskoplje.

U projektu učestvuje četrnaest gradova iz Bosne i Hercegovine koji su podjeljeni u parove, a cilj jeste da se sruše predrasude i da se srednjoškolci upoznaju sa svojom državom.
Tokom ova tri dana srednjoškolci iz Brčkog omogućili su svojim kolegama iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja da obiđu većinu historijskih spomenika u Brčkom i upoznaju mnoge druge ljepote ovog grada. Posjetili su Vijećnicu, kuću Kučkalića, Islahijet, Bijelu džamiju, Savsku džamiju, crkvu Prevetog srca Isusovog i crkvu Uspenje presvete bogorodice, Hotel „Posavina“, luku Brčko i Ficibajer.
Iako je putovanje od 230 kilometara iscrpljujuće, članovi i jednog i drugog lokalnog tima su nastojali da maksimalno iskoriste sva tri dana.

Članovi lokalnog tima ASuBiH Brčko su zadovoljni urađenim projektom, sretni što su stekli nova prijateljstva te se nadaju ponovnom susretu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim sponzorima: Admir Nuković, Bimal, Baron Grill te Hipermarket Bingo.

Prethodni postUspješno realizovan prvi masovni trening na otvorenom u Brčkom
Sledeći postVidovdanska trka 25. juna

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime