Srednjoškolci zagovaraju obavezno zapošljavanje stručnjaka iz oblasti ekologije

100

Učenici srednjih škola takmiče se u okviru projekta “Ja Građanin” već nekoliko godina. Svake godine osmišljavaju interesantne i značajne teme čija bi realizacija doprinijela poboljšanju uslova života u našem gradu, u raznim oblastima.

Ove godine ekološki tehničari – učenici III8 razreda Poljoprivredne i medicinske škole obrađuju temu “Ekološki kadar – spas životne sredine” i predlažu uredbu koja bi riješila problem pronalaska posla u struci za ekološke tehničare, a što bi ujedno unaprijedilo i brigu o životnoj sredini.

“Danas se sve više susrećemo sa problematikom zagađenja životne sredine. Na snazi je nepostojanost radnih mjesta za kadar iz oblasti zaštite životne sredine. U našem gradu vrši se školovanje samog ekološkog kadra, ali po završetku srednjoškolskog obrazovanja, ne mogu da se zaposle u svojoj struci. Pošto smo i sami ekološki tehničari, za svrhu projekta „Građanin” predlažemo da se donese zakonsko rješenje – uredba, kojom bi se zaposlili stručnjaci iz domena životne sredine”, ističu učenici trećeg razreda.

Našu životu sredinu ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama i od krucijalnog je značaja da je spasimo i očuvamo, poručuju ovi mladi ljudi.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postU srednje škole Distrikta u školskoj 2022/2023. godini očekuje se upis 880 đaka
Sledeći postPočela besplatna akcija odvoza krupnog otpada