Stefan Đurić pobjednik Prosvjetinog konkursa za prvu knjigu

61

Književna sekcija “Srpski književni krug” Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Brčko raspisala je u julu konkurs za “Prvu knjigu mladog autora do 30 godina starosti”. Konkurs je zatvoren u avgustu, a nakon iščitavanja pristiglih radova, odlukom stručne komisije, za najbolju knjigu mladog autora izabrana je knjiga pod nazivom “Teodul”, autora Stefana Đurića iz Bijeljine, rođenog 1993. godine.

“Zahvaljujemo se svim učesnicima na konkursu i u ime svih članova Srpskog književnog kruga, čestitamo pobjedniku. Aktivno radimo na tome da knjiga ubrzo ugleda svjetlost dana. Očekujte uskoro poziv na promociju!”, kažu u književnom krugu.

Pravo učešća na konkursu imali su autori do 30 godina starosti koji pišu srpskim jezikom i ćirilicom, a koji do sada nisu objavljivali svoju knjigu. Tema je bila slobodna, u obzir su dolazile sve književne forme, kao i naučni radovi iz oblasti srpskog jezika. “Prva knjiga”, zajedno sa autorom, trebalo bi da bude predstavljena u okviru manifestacije „Mjesec knjige“ u oktobru.

Prethodni postBolji posao – sedmična ponuda poslova
Sledeći postŠta mladima u Brčkom donosi dokument “Strategija za mlade”?