STEM Akademija – besplatan pokazni čas u Brčkom

171

Nakon izvrsnih uspjeha koje je prva STEM akademija u BiH ostvarila u Tuzli i Brčkom od aprila 2017. godine, te 350 djece koja su uspješno završila edukaciju po ovom programu, iz STEM akademije obavještavaju sve dječake i djevojčice, tinejdžere i tinejdžerke, da na na ovaj sveobuhvatni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) obrazovni program za djecu i mlade upisuju drugu generaciju polaznika u Brčkom.

Besplatan pokazni čas za sve zainteresovane biće organizovan u ponedjeljak 11.11.2019. godine u 17:30 časova u prostorijama STEM Akademije u poslovnoj zgradi Delta.

„Na pokaznom času buduća STEM djeca, mladi i njihovi roditelji upoznaće se sa STEM trenerima, robotima, elektroničkim uređajima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji. Program STEM akademije usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku“, kažu na akademiji.

STEM djeca se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.

„Kroz igru, problemski i projektni pristup naši STEM genijalci će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja. Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti“, poruka je voditelja STEM akademije.
Roditelji mogu prijaviti svoje dijete na besplatan pokazni čas putem na e-mail-a stem@empirica.ba (ime, prezime i starost djeteta, razred).

Adresa: STEM akademija, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Bulevar mira 8, (Delta 2, 3. sprat) Brčko.

Više informacija o programu STEM akademije možete dobiti putem e-maila stem@empirica.ba, na web stranici www.stem-akademija.ba, na tel. 063 043 088, te na FB stranici STEM akademije.

Novi ciklus STEM akademije u Brčkom počinje u zadnjoj sedmici novembra 2019. godine.

Neka i vaše dijete bude spremno za digitalno doba!

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postU nedjelji (ne)plodnosti otvoreno o muškom sterilitetu
Sledeći postSve spremno za 18. Međunarodni sajam privrede Brčko 2019