Stipendije za 160 studenata, apsolventima pravo produženo

157

Na 139. vanrednoj sjednici članovi Vlade podržali su na prijedlog Odjela za obrazovanje Odluku o kriterijima, visini i broju stipendija za 2016. godinu koje se dodjeljuju redovnim studentima na području Brčko distrikta BiH.

Predsjednik resornog Odjela Boško Stojković je izjavio da je Vlada Brčko distrikta BiH zbog rokova koji su obvezni požurila sa usvajanjem kriterija za dodjelu stipendija kako bi se do kraja akademske godine mogao raspisati konkurs i krenuti u procedure dodjele stipendija studentima koji će ostvariti ovo pravo.

“U ovoj odluci ništa posebno nije mijenjano izuzev tehničkih detalja. Donesena je odluka o kriterijima i dodjeli stipendija, a ove godine ćemo dodijeliti 160 stipendija redovnim studentima”, precizirao je Boško Stojković, predsjednik Odjeljenja za obrazovanje.

Donesena je i izmjena odluke o načinu stipendiranja studenata koji su stekli pravo apsolventa čije se pravo produžuje na šest mjeseci po završetku akademske godine, a bilo je rasprave i o studentima iz reda nacionalnih manjina.

Prethodni postOtvoren 10. Međunarodni sajam pčelarstva
Sledeći postAmbasadorka Amerike u BiH posjetila Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime