Streetball Brčko 2015 osvojila ekipa EKOS ROMARI iz Viteza

187

Ekipa „Ekos Romari“ iz Viteza osvojila je četvrti po redu turnir u uličnoj košarci „Streetball Brčko 2015“ , koji je realizovan u subotu na košarkaškom terenu EŠ-naselja.

Košarkaši Željko Palavra, Toni Jurčević, Haris Delalić i Ermin Dedić bili su najuspješniji od 16 seniorskih ekipa iz nekoliko gradova BiH. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Alter Ego“, a treće „Boa info Brčko“. Učinak ovih triju ekipa biće bodovan za svjetsku rang listu i uvod su za peti turnir „Strit bol Brčko 2016“ kada će pobjednici steći pravo učešća na Euročelendžu u Kopenhagenu ili Bukureštu. U šutiranju trojki na turniru u Brčkom najuspješniji je bio Željko Palavra iz Viteza koji je od 20 pogodio 13 trica, a u zakucavanju najatraktivniji bio je Toni Jurčević.

Organizatori košarkaškog turnira ulične odbojke tri na tri bili su Udruženje za sport i rekreaciju „Sportrek Brčko“ i Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko,koji,kako nam je rekao Boško Vukadinović, neizmjerno zahvaljuju Vladi Brčko distrikta i drugim sponzorima koji su pomogli realizaciju turnira.

(Radio Brčko)

Prethodni postTurnir ulične košarke u EŠ naselju
Sledeći postOdbojkaši počeli pripreme za narednu sezonu

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime