Stručnjak iz Londona pozvan da riješi probleme oko obilaznice

84

Danas je godina dana od kako su počeli radovi na najvećem i najskupljem projektu u našem gradu – obilaznici. Odlučili smo saznati kako teku radovi i ima li eventualno nekih problema.

Radovi na obilaznici su u zakašnjenju no veliki optimizam postoji od strane nedavno imenovanog direktora JP“Putevi”. Problema je bilo i biti će, neki su riješeni a neki će sigurno tek uslijediti, tvrdi v.d. direktora ovog javnog preduzeća.

“Problemi koji su bili oko podizvođača su riješeni, oko pretprojektovanja i u ovom času imamo veliku količinu odobrenih radova.” kaže Miroslav Miškić, v.d. direktora JP “Putevi”.

U posljednja dva mjeseca zastoj radova je bio na polovici trase a druga polovica je rađena bez poteškoća. Za zastoj radova su krivi izvođači istih

“Mi po ugovoru nemamo pravo da ulazimo u odnose između izvođača i podizvođača. “ dodaje Miškić.

Izvođači, kako Miški navodi, smatraju da je došlo do određenih grešaka u projektu. Zahtjeve su slali na adresu “Puteva” a nadzorni organ je odbio 12 zahtjeva. Ovo je ujedno i jedan od razloga za kašnjenje radova. Po ugovoru, javno preduzeće je imalo pravo te je pozvalo i stručnjaka iz Londona koji je angažovan na rješavanju problema na relaciji “Puteva” i pojedinih izvođača.

“Zajedno sa nama, sa izvođačem i sa nadzorom radimo na usaglašavanju stavki kako bi se i to eliminisalo kao eventualni razlog za dodatno kašnjenje. To je obaveza po ugovoru koju moramo da uradimo ako u konačnici to ne bude išlo dinamikom kako treba. Mi moramo i ovaj instrument iscrpiti ako eventualno budemo morali raskinuti ugovor.” zaključio je Miroslav Miškić, v.d. direktora JP “Putevi”.

Do sada je potrošeno oko 2,8 miliona maraka a urađeno je oko 10% posla. Novoimenovani direktor je optimista da će svi radovi teći po planu. Stanje nije onako kako bi željeli, no može se popraviti ukoliko svi shvate da su na jednoj strane -i investitior i nadzor i izvođač, dodaje Miškić.

(BDCTV)

Prethodni postMladić skočio sa nadvožnjaka
Sledeći postAmerički komentator se divi našoj Brankici

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime