STUDEN Holding uručio osmu donaciju JU Obdanište „Naša djeca“ u Brčkom

186

Tradicionalna manifestacija 12. „Dani otvorenih vrata“ STUDEN Holdinga u Brčkom svečano je otvorena ceremonijom uručivanja osme donacije lokalnoj JU Obdanište „Naša djeca“ u objektu „Balongrad“, naselje „Eš“.

STUDEN Holding, u čijem sastavu posluje i Fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d, u skladu sa iskazanim potrebama rukovodstva ove dječije ustanove, osmu godinu za redom realizuje donaciju za četiri objekta u kojima se nalazi obdanište.

Godišnja donacija Obdaništu „Naša djeca“ dio je donatorske strategije STUDEN Holdinga i dugoročne opredijeljenosti kompanije da ulaže u razvoj djece od najranijeg doba. Ove godine, Holding je donirao didaktiče igračke koje su od velikog značaja za mentalni i socijalni razvoj naših najmlađih sugrađana.

Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga i generalni direktor kompanije BIMAL g. Ilija Studen izrazio je veliko zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje kompanije i JU Obdaništa „Naša djeca“, koja je neizostavno organizovana na obostrano zadovoljstvo.

„STUDEN Holding sa svojih više od 500 zaposlenih u Brčkom, vidi ogroman značaj u daljem stabilnom razvoju Brčko distrikta BiH, a to svakako uključuje potrebu za odličnim obrazovanjem ljudi koje počinje od malih nogu, od vrtića. Mi smo ponosni što bar na ovaj način pomažemo obrazovanju najmlađih članova našeg društva i što doprinosimo da rad sa djecom bude adekvatan i kvalitetan.“ rekao je Studen.

Prethodni postAmbasadorka Amerike u BiH posjetila Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom
Sledeći postEvidencija Brčko distrikta bilježi 11.445 nezaposlenih

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime