Supervizor za Brčko Michael Scanlan pohvaljuje rad brčanskih vlasti u vrijeme krize

38

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt, Michael Scanlan, održao je danas online sastanak sa predsjednikom i zamjenikom predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem, te gradonačelnikom i zamjenikom gradonačelnika Sinišom Milićem i Antom Domićem.

„Supervizor je čestitao brčanskim zvaničnicima, njihovim saradnicima i cjelokupnom vrijednom osoblju institucija Brčko Distrikta, na dosadašnjim naporima za suzbijanje krize uzrokovane covidom-19 – kako u smislu trenutnih aktivnosti na sprečavanju širenja zaraze, tako i opredijeljenosti za srednjoročne i dugoročne mjere za ublažavanje zdravstvenih i ekonomskih posljedica pandemije,“ saopšteno je iz OHR-a.

Supervizor je naglasio značaj saradnje, poštovanja, otvorenosti i transparentnosti u borbi protiv ove krize.

„Cilj sada je da svi rade zajedno da bi se prevazišla zdravstvena kriza, te da bi se Brčko što prije vratilo na put napretka. U ovoj krizi nema pojedinačnih pobjednika ili gubitnika. Ili će zajednica u cijelosti prevladati, ili će svi trpiti posljedice. Uvjeren sam da će vlasti u Brčkom nastaviti sa odličnim radom u korist cjelokupne zajednice,“ izjavio je supervizor.

Supervizor Scanlan je napomenuo zvaničnicima da će on, visoki predstavnik, kao i cijela međunarodna zajednica nastaviti raditi na tome da Brčko bude uključeno u sva rješenja za pomoć BiH.

„Ovo nije pojedinačna borba, budući da se cijela država suočava sa istim izazovom,“ dodao je supervizor i pozvao organe vlasti i građane da se strogo pridržavaju savjeta stručnjaka i medicinskih radnika.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postPrivredne komore RS i Federacije BiH pokrenule kampanje „Kupujmo domaće“
Sledeći postObilaznica oko Brčkog uskoro u upotrebi u punom kapacitetu