Susret odbojkaških legendi Jedinstva

470

Stariji ljubitelji odbojke u Brčkom još pamte generaciju “Baćinih klinaca” koji su 70-tih predstavljali iznenađenje u tadašnjoj odbojkaškoj javnosti i to po kvalitetu tek stasalih srednjoškolaca.

Na Trgu mladih (kakve li ironije) danas su se sreli 76-godišnji Sulejman Dervišević, legendardni trener Baćo, Mićo Jekić koji je nakon 23 godina stigao prvi put u rodni grad iz Kanade, Siniša Kisić, Mirsad Elezović-Tale, Sead Čatović i Dado Đurak.

“Ja više od 30 godina nisam vidio trenera Baću. Zaista se sjajno osjećam u Brčkom, rodnom gradu koji se doista promijenio. Nakon srednje škole otišao sam u Sarajevo, tamo završio mašinski fakultet, igrao za Bosnu, radio do 1992. godine i ratni vihor me odnio u Kanadu. Nevjerovatan je osjećaj sresti drage ljude koje toliko dugo nisam vidio” priča Mićo Jekić, nekadašnji srednji bloker brčanskog Jedinstva, koji je zabilježio desetak reprezentativnih nastupa.

Mirsad Elezović nas je podsjetio da je juniorska ekipa koju su još sačinjavali Matijašević, pok. Milan Tomić, Kisić, Jekić, Sale Žućo i ostali odbojkaši, bila dvostruki juniorski šampion SFRJ 1970. i 1971. godine.

Razgovor nekadašnjih klupskih kolega, a doživotnih prijatelja trajao je dugo…

(Radio Brčko)

Prethodni postBrčko Open 2015: Od 12 takmičara iz BiH osam dolazi iz Brčkog
Sledeći postPočeo Šesti međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime