Sutra bi mogao biti poznat termin sjednice Skupštine za smjenu gradonačelnika

104

Skupština Brčko distrikta BiH će u srijedu, 15. marta, održati 40. redovnu sjednicu, za koju je danas na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova i predstavnika Vlade Distrikta utvrđen dnevni red.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da u prispjelim materijalima nema nacrta zakona, ali da će se na dnevnom redu naći važne tačke koje se tiču stvaranja pretpostavki za realizaciju infrastrukturnih projekata. Zatim, poslanici će razmotriti izvještaje o radu u prošloj godini Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, šefa Policije, kao i Nezavisnog odbora za izbor šefa Policije i njegovog zamjenika.

Predsjednik Milić je istakao da će, kada je riječ o zahtjevu za smjenu gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića, koji je 1. marta podnijela grupa bošnjačkih poslanika, te njihovog zahtjeva za sazivanje vanredne sjednice o ovoj temi, Stručna služba Skupštine vidjeti koliko su ti zahtjevi u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine i odlučiti da li će ova tačka biti uvrštena u dnevni red najavljenog redovnog zasjedanja ili će biti zakazana vanredna sjednica.

„To bi se moglo znati već sutra“, rekao je Milić i podsjetio da je prema Poslovniku o radu Skupštine predsjednik Skupštine dužan da sazove sjednicu na kojoj će se razmatrati i usvajati zahtjev za smjenu gradonačelnika, u roku ne kraćem od deset i ne dužem od trideset kalendarskih dana od dana kada je zahtjev podnesen.

Prethodni postSvečanom akademijom obilježena 23. godišnjica Brčko distrikta BiH
Sledeći postPredsjednik Skupštine sazvao vanrednu sjednicu za opoziv gradonačelnika Brčko distrikta BiH