Sutra počinje drugo polugodište

85

Kako je i planirano, drugo polugodište za oko 8.700 učenika osnovnih i srednjih škola u Brčkom počinje u ponedjeljak 17. januara 2022. godine.

Iako u Brčkom zvanično trenutno ima više od 2.000 pozitivnih lica na virus SARS-CoV-2 i već sedam dana skoro svakodnevno više od 100 novozaraženih, u Vladi smatraju da „epidemiološka situacija nije toliko zabrinjavajuća“ i nastavni proces se može nesmetano nastaviti.

Oko 30 učenika osnovnih škola, 70 učenika srednjih škola i 35 nastavnika su u izolaciji ili su pozitivni na virus, ali u odnosu na ukupan broj đaka i nastavnika, ovi podaci, kažu u Odjeljenju za obrazovanje, nisu zabrinjavajući.

„Mi stojimo na stanovištu i zastupamo tezu da se najkvalitetnija nastava odvija u učionici. Imaćemo sigurno van stroja i nastavnika i učenika, ali i dalje smatramo da se treba održati redovan nastavni proces“, izjavio je Zoran Bulatović, šef Odjeljenja za obrazovanje.

Istakao je i da je više od 65% nastavnog kadra vakcinisano te pozvao i ostale da učine isto. Takođe je rekao da će se, ukoliko dođe do većeg pogoršanja epidemiološke situacije, o prekidu nastave raspravljati na sjednici Štaba za zaštitu i spasavanje.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postTripl dabl Milice Đokić i nova pobjeda Lavica
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 17.1.2022. godine do 23.1.2022. godine