Sutra svečano otvaranje nove zgrade Policije Brčko distrikta BiH

73

Sutra, srijeda, 17. februara 2016. godine, s početkom u 12.00 sati bit će upriličena svečanost povodom završetka radova na izgradnji zgrade Policije Brčko distrikta BiH koja će se održati na lokaciji nove zgrade u naselju Gluhakovac u Brčkom.

Završetak radova na izgradnji ove zgrade su finansirale Evropska unija u iznosu od 3,5 miliona eura i Vlada Brčko distrikta BiH sa sredstvima u iznosu 1,5 miliona eura, a implementiranih od strane Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP).

U novoizgrađenom objektu, čija ukupna površina prelazi 9,500 kvadratnih metara, bit će smještene brojne agencije koje se bave sigurnosnim pitanjima, te će biti olakšana i unaprijeđena koordinacija relevantnih sigurnosnih struktura nadležnih za sigurnost svih građana.
Na svečanosti će se obratiti gosp. Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH, gosp. Melvin Asin, šef Odjeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u BiH, gosp. Bruce Berton, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko, i dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Nakon toga će uslijediti presijecanje vrpce i kratki obilazak zgrade.

Po završetku svečanosti, u izjavi za medije će se obratiti gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, šef Odjeljenja za saradnju Delegacije EU u BiH Melvin Asin, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Bruce Berton i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu.

Svečanosti će prisustvovati predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH, kao i pravosudnih organa i sigurnosnih službi Bosne i Hercegovine.

Prethodni postČelnici Vlade razgovarali s načelnikom Opštine Srebrenica
Sledeći postU Brčkom ponovo stari gradski sat

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime