Sve spremno za 16. Međunarodni sajam pčelarstva u Brčkom

113

Za dva dana, u petak 15. septembra, na Trgu mladih u Brčkom biće otvoren tradicionalni 16. po redu Međunarodni sajam pčelarstva i pčelarske opreme.

“Sajam organizuju Udruženje pčelara “Matica” Brčko i Udruženje pčelara “Pčela” Gornji Rahić. Mi smo ponosni na našu saradnju, koja je dugogodišnja, i evo već 16. put organizujemo Međunarodni sajm meda, pčelarstva i pčelarske opreme. Ovom prilikom želim da istaknem i da pčelarstvo Brčko distrikta BiH ima jaku tradiciju. Prvi sajam pčelarstva u Brčkom je bio 1912. godine, zvao se Prva posavačka izložba, te ove godine obilježavamo 111 godina od tog događaja. Taj podatak se ne spominje često, ali to je za nas značajna činjenica. Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže na otvaranju sajma u petak u 10:00 časova”, kaže Samid Karalić, predsjednik Udruženja pčelara “Pčela” iz Gornjeg Rahića.

Sajam je dvodnevan i trajaće u petak i subotu od 9:00 časova ujutru, pa do 20:00 časova uveče, a ukoliko bude interesa kupaca, i duže. Osim meda i proizvoda od meda, biće izložena i pčelarska oprema, a proizvođačima najkvalitetnijeg meda, za šta je organoleptičko ocjenjivanje organizovano ranije, biće uručeni pehari i medalje.

“Već 16. sajam se održava u Brčkom i to je zaista od velikog značaja za naš grad i okolinu. Ovih dana, kada pripremamo i realizujemo Sajam, zaboravimo na probleme i nedaće sa kojima se pčelari svake godine suočavaju, i radimo na tome da izloženi proizvodi budu što kvalitetniji i kupcima interesantniji. Naš sajam je svake godine na dobrom nivou organizacije, uvijek imamo između 50 i 60 izlagača, i tako će biti i ove godine. Pozivam naše sugrađane da posjete štandove izlagača u petak i subotu, sigurno je da će naći nešto za sebe. Svi znamo koliko je med zdrav, a bliži nam se i jesen i zima, te valja pojačati imunitet, u čemu je med pravi saveznik. Izlagači nam dolaze iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i izbor će biti jako raznovrsan”, kaže Nikola Kerezović, predsjednik Organizacionog odbora Sajma.

Pokrovitelj ove manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH.

IZVORwww.brckodanas.com;
Prethodni postGranična policija provodi akciju sprečavanja krijumčarenja migranata „Barbados“
Sledeći postNova internet prevara – lajkovanjem stranica do zarade