Svečano otvoren petnaesti Ljetni kamp u Brčkom

174

Povodom svečanog otvaranja Ljetnog kampa u Brčkom – Ljetne škole demokratije stadion malih sportova Blatuša danas je primio 352 učenika i nastavnika iz 35 općina u BiH.

Riječi dobrodošlice učesnicima petodnevnog edukativno-zabavnog programa koji tradicionalno organizuje CIVITAS u saradnji s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, Uredom gradonačelnika i Odjeljenjem za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, uputio je gradonačelnik dr. Anto Domić.

Kamp je svečano proglasio otvorenim John Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, nakon pozdravnih govora izvršne direktorice Sandre Sladaković i šefa Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Boška Stojkovića.

Pozdravljajući okupljene učesnike u ime domaćina gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što program Ljetne škole čine tri komponente osmišljene na način da kod učenika razviju znanja i vještine aktivnog učestvovanja u procesima javnog odlučivanja i stavove odgovornih građana posvećenih rješavanju problema javne politike u zajednici.

Ivana Kešić, programska menadžerica organizacije, naglasila je prilikom obraćanja učesnicima na Blatuši da je program kampa koncipiran na način da daje jednu edukativnu bazu mladim ljudima, koji će je zatim dijeliti i prenositi na svoje kolege u mjestima iz kojih dolaze.

Izvršna direktorica CIVITAS-a Sandra Sladaković zahvalila je svim građanima i institucijama Brčko distrikta BiH koje su uzele učešće u CIVITAS-ovoj Ljetnoj školi demokratije u Brčkom.

Zatvaranje „Ljetne škole demokratije“ najavljeno je za subotu, 16. jula, u fiskulturnoj sali Ekonomske škole s početkom u 12.00 sati.

Prethodni postIskusna odbojkašica Tamara Ćešić karijeru nastavlja u Mostaru
Sledeći postOtvoren Klub novinara Bosanska Posavina u Brčko distriktu BiH

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime