Svečano otvoreni Internacionalni teatarski susreti u Brčkom

176

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić sinoć je otvorio Internacionalne teatarske susrete u Brčkom, poželjevši dobrodošlicu prisutnima u, do posljednjeg mjesta, ispunjenoj sali Doma kulture.

U svom obraćanju gradonačelnik je rekao da je za ovogodišnje održavanje brčanskih teatarskih susreta Organizacioni odbor omogućio ponudu koja je prisutna u mnogim teatrima u regionu, a da je zadatak selekcije predstava bio povjeren uglednom profesoru i glumcu Vladi Keroševiću.

„Brčko je ponosno na svoje teatarske susrete i mi čuvamo ovu tradiciju svake godine. Ponosni smo što se Brčko promoviše kao zajednica kulture, s obzirom na činjenicu da se mnogo govori o našem gradu u kulturnim krugovima“, naglasio je Kadrić.

Nakon svečanog otvaranje, odigrana je i prva takmičarska predstava. Glumački ansambl “Kerempuh” iz Zagreba u Susretima učestvuje sa predstavom “Škrtac” u režiji Dore Ruždjak Podolski i adaptaciji Tomislava Zajeca

U okviru pratećeg programa Internacionalnih teatarskih susreta otvorena je pozorišno-dokumentarna izložba u Gradskoj galeriji pod nazivom „Teatarski duh dramologije na prelazu vijekova“ čiji su autori Srđan Vukadinović i Jakov Amidžić.

Teatarski susreti, koji traju od 20.10. do 28.10.2022. godine, nastavljaju se večeras predstavom „Pokojnik“ Branislava Nušića, u izvođenju Crnogorskog narodnog pozorišta Podgorica i Centra za kulturu Tivat i režiji Egona Savina.

Više o glavnom i pratećem programu, te drugim informacijama teatarskih susreta, možete pronaći na web stranici: www.susreti.co.ba.

Prethodni postDanas je Svjetski dan osteoporoze – 30% žena starijih od 50 godina ima ovu bolest
Sledeći postRadarske kontrole u periodu od 24.10.2022. do 30.10.2022. godine