Svetlana Kapanina – najbolji akrobatski pilot na svijetu

359

Pilotiranje Svetlane Kaponine zabilježeno je i na snimku iz kokpita, a na njemu se vidi kako ova neustrašiva Ruskinja sa lakoćom upravlja letjelicom i izvodi nevjerovatne manevre.

Prelijepa Ruskinja Svetlana Kapanina je najbolji akrobatski pilot na svijetu. Kapanina, koja je rođena 1968. godine, počela je da leti davne 1988. godine, a nagrade za najboljeg akrobatskog pilota dobijala je u više navrata.

Jedan od njenih letova, koji će svakako ostati upamćen izvela je na otvaranju Olimpijskih igara u Sočiju.

Njeno pilotiranje zabilježeno je i na snimku iz kokpita aviona na kojem se vidi kako Svetlana sa lakoćom upravlja letjelicom i izvodi nevjerovatne manevre.

Inače, akrobatske tačke koje piloti izvode mogu da budu i izuzetno opasne. Naime, zbog djelovanja takozvane G-sile, piloti mogu da izgube svijest, a samim tim posljedice mogu da budu katastrofalne.

Na osnovu snimka iz kokpita možete pomisliti da njeno umijeće nije ništa specijalno. Međutim, kada pogledate snimak tok istog leta, ali “sa zemlje”, i vidite kakve je akrobacije u vazduhu izvodila, shvatićete da je ona potpuno zasluženo proglašavana najboljom.

Prethodni postAko kupite “Beats” slušalice od 300 maraka, jedino što ćete platiti je brend
Sledeći postŽivot ekscentričnih bogataša

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime