Teniski “Kup nada” za vikend prvi put u Brčkom

245

Narednog vikenda 24. i 25. avgusta u Brčkom će biti održan 23. po redu Teniski turnir za djecu pod nazivom “Kup nada”. Organizator je Teniski klub SOL iz Brčkog, a na turniru se očekuje učešće stotinu djevojčica i dječaka uzrasta do 10 godina iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Austrije i drugih zemalja.

“Cilj turnira je prvashodno promocija tenisa među mlađom populacijom. Mogu da kažem da se djeca vraćaju tenisu i mislim da smo uspjeli da ih motivišemo da se bave ovim sportom. Na tome ćemo i dalje raditi u Brčkom, jer ovaj grad ima talente i uslove za treniranje na otvorenom i u zatvorenom prostoru”, kaže Tomislav Đokić, direktor turnira.

Ovaj turnir do sada je 18 puta organizovan u Banjaluci i četiri puta u Šidu, a u Brčko distriktu BiH ove godine održava se po prvi put.

“Na turniru su do sada učestvovali svi najbolji igrači sa prostora bivše Jugoslavije. U konkurenciji dječaka sa deset godina turnir je ranije osvajao Damir Džumhur, Borna Ćorić, Laslo Đere, Miki Janković. U ženskoj konkurenciji turnir su osvajale i reprezentativka BiH Ema Burgić, Jugica Salkić, Ivana Jović iz Srbije, Olga Danilović, svjetska nada Noa Krznorić i druge”, istakao je direktor Đokić.

Zvanično otvaranje turnira planirano je za 24. avgust u 20.00 časova, uz prigodan kulturno-zabavni program. Mečevi će biti igrani na terenima TK “SOL” i TK “Prohema” u Brčkom. Organizatori pozivaju sugrađane i ljubitelje tenisa da im se pridruže i podrže mlade nade tenisa.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postSjaj “Prosvjete” na festivalu u Poljskoj
Sledeći postU toku seminar o vršnjačkoj medijaciji u školama