Teško ranjena žena u Gornjem Rahiću, napadač lišen slobode

64

Policija Brčko distrikta BiH saopštila je danas da su noćas oko dva časa iza ponoći Službe hitne medicinske pomoći obavješteni da je NN ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja, te da su uputili sanitetsko vozilo.

„Odmah nakon prijave, policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o licu Š.R. rođenoj 1993. godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, nastanjenoj u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u JZU Brčko, zbog težine povreda, upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena“, navodi se u saopštenju Policije.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pretresi dva stambena objekta, kao i pregled šireg područja oko mjesta tragedije, kada su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

„Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O. rođen 1989. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače. Lice H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ubistvo“ (Ubistvo u pokušaju), lišen slobode, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH“, kažu u Policiji Distrikta.

IZVORwww.brckodanas.com; www.policijabdbih.gov.ba;
Prethodni postPećka Patrijaršija – kamen temeljac srpske istorije
Sledeći postRadarske kontrole za period 5.6.2023. godine do 11.6.2023. godine