Tri namirnice za bolji san

91
41113_OEUFS_CUITS_DURS

Naučnici su raznim studijama došli do saznanja kako razna hrana zbog svog sastava može pozitivno ili loše uticati na spavanje. Ove namirnice vam sigurno mogu pomoći da lakše i bolje spavate:

Za doručak jedite jaja

Srećom pa jaja možemo pripremiti na mnogo načina i kombinovati ih s raznim namirnicama od tosta do povrća. A kako doručak može uticati na dobar san noću? Aminokiseline u jajima mogu stimulisati neurone koji proizvode oreksin, a oni imaju ključnu ulogu u regulisanju REM spavanja i budnosti tokom dana, piše Lj&Z.

Uz ručak popijte sok od višnje

Naučnici s univerziteta u Luizijani otkrili su kako prirodni sok od višnje utiče na san. Istraživanje je pokazalo kako su ispitanici u prosjeku spavali 85 minuta duže nakon što su dvije sedmicesvakodnevno popili dvije čaše soka.

Jasmin pirinač za večeru

Jedna druga studija objavljena u stručnom časopisu pokazala je kako jasmin pirinač ima blagotvorno dejstvo na bolji san. Aromatični jasmin pirinač diže glikemijski indeks, a ispitanici koji su je konzumirali zaspali su duplo brže od onih koji su jeli hranu s niskim glikemijskim indeksom.

(24sata.info)

Prethodni postPrva zatvorska kazna zbog osvetničke pornografije na Internetu
Sledeći postSrđan Samardžić-Profa iz Brčkog, osvojio Cetinje