U 2022. godini provedena 182 postupka provjere nosilaca javnih funkcija

58

Skupština Brčko distrikta BiH danas je usvojila Izvještaj o radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa za 2022. godinu.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je Komisija u tom izvještajnom periodu uradila dobar posao, ističući da je „u maloj sredini veoma teško očuvati integritet službi kao što je ova komisija“.

„Da nemaju bilo kakve protekcije dokaz je činjenica da je Komisija pokrenula postupak i protiv gradonačelnika zbog sumnje na sukob interesa. Rade kvalitetan posao i mi im sa svoje strane trebamo pružiti svaku vrstu podrške“, rekao je predsjednik Skupštine.

Predsjednica Komisije za odlučivanje o sukobu interesa Brčko distrikta BiH Admira Mujkić rekla je da su u toku 2022. godine provedena 182 postupka provjere nosilaca javnih funkcija, od kojih su u pet slučajeva izrečene novčane sankcije od 1.000 KM do 3.000 KM, dok su u 11 slučajeva izrečene opomene.

Predsjednica Mujkić je izjavila i da ima 165 nosilaca javnih funkcija koji su aktivni i 24 koja su pasivna, te da još njih 30 nije podnijelo izvještaj Komisiji i da rok za to ističe u petak, 31. marta.

„U toku je 36 postupaka provjere. Sankcije se pokreću nakon što lica ne postupe po opomeni. Aktuelni zakon nije represivan, već preventivan“, dodala je Mujkićeva.

IZVORwww.brckodanas.com; www.skupstinabd.ba;
Prethodni postNovi njemački zakon o lancu snabdijevanja uticaće i na dobavljače iz BiH
Sledeći postŽivan Nikolić novi poslanik u Skupštini Distrikta