U akciji kodnog naziva “KOROV” zaplijenjena droga u vrijednosti pola miliona maraka

110

Policija Brčko distrikta BiH, na osnovu kontinuiranih planskih aktivnosti i operativnih saznanja na sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, provela je danas međunarodnu akciju kodnog naziva “KOROV”.

„Akcija je realizovana na području mjesta Gornja Skakava nedaleko od Brčkog, gdje su na tri lokacije pronađene plantaže opojne droge sa ukupno 302 stabljike indijske konoplje, kompletna oprema za uzgoj i drugi predmeti važni za krivični postupak. Na izvršenju krivičnog djela zatečena su dva lica inicijala K.P. i K.K. koji su lišeni slobode i nad njima se provodi dalja kriminalistička obrada“, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH obavljen je uviđaj na licu mjesta pretresena dva lica, kuće i pomoćni objekti na području Gornje Skakave, a od MUP-ova Republike Hrvatske i Republike Austrije zatraženo je vršenje pretresa na teritoriji ovih država.

Tržišna vrijednost zaplijenjene opojne droge procjenjuje se na iznos od oko pola miliona konvertibilnih maraka.

„Protiv osumnjičenih će, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH“, zaključuje se u saopštenju Policije Distrikta.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 25.7.2022. godine do 31.7.2022. godine
Sledeći postObratite pažnju na rok trajanja proizvoda koje kupujete