U akciji „Omega“ uhapšena tri lica zbog proizvodnje i prometa droga

179

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, Policijske uprave Gradačac, a po Naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, provela akciju kodnog naziva “Omega”. U okviru akcije slobode su lišena lica A.Š. rođen 1990. godine u Gradačcu, I.O. rođen 1978. u Gradačcu i A.U. rođen 1999. godine u Tuzli, svi nastanjeni u opštini Gradačac, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

“Na ukupno šest lokacija na području Brčko distrikta BiH i opštine Gradačac, izvršeni su pretresi tri lica, dva putnička motorna vozila i sedam stambenih objekata. Pronađeno je i privremeno oduzeto: više pvc paketa sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin speed, ukupne količine 220 grama, zatim vaga, pvc kesice za pakovanje, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku”, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Uhapšena lica su, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje krivično pravno procesuiranje.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postFilmske novčanice i u brčanskim radnjama
Sledeći postJanuar – mjesec posvećen borbi protiv raka grlića materice