U Biblioteci otvorena izložba građe Zavičajne zbirke

110

Postavka izložbe, priređena u prizemlju Biblioteke, vraća posmatrača u početke nastanka brčanskog kraja. Izložba prikazuje zavičaj, događaje, predjele, ljude iz zavičaja, kao i njihov rad i stvaranje.

Autorica izložbe je Brankica Tomić, bibliotekarka koja ujedno brine o Zavičajnoj zbirci, koje djeluje kao posebno odjeljenje u brčanskoj biblioteci.

„Brankica je prikazala detalje, ljude i događaje za koje smo procijenili da bi bili najzanimljiviji našim sugrađanima. Željeli smo istaknuti ono za što smo sigurno znali da je interesantno, vrijedno i građanima manje poznato da posjedujemo u biblioteci. Zavičajna zbirka ima takav koncept da joj čitaoci nemaju nema slobodan pristup, a mi smo odlučili da na jedan ovakav način, odnosno kroz izložbu, prikažemo i učinimo dostupnom javnosti dio naše vrijedne građe“, rekla je prilikom otvaranja izložbe rukovoditeljica Biblioteke Lejla Hogić.

Izložba se sastoji od više publikacija, predmeta, plakata, razglednica, pozivnica i drugih dokumenata koji sadrže važne informacije o životu u Brčkom u prošlim vijekovima.

Izložba je priređena uz podršku Udruženja ljubitelja umjetnosti.

Svi zainteresovani izložbu mogu da pogledaju svakog radnog dana u periodu od 7:30 do 15:30 časova u narednih nekoliko mjeseci.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postBrčanski komunalni otpad od danas se vozi na regionalnu deponiju u Zvorniku
Sledeći postUsvojena odluka za treći, četvrti i peti pokušaj vještačke oplodnje