U Brčko distriktu BiH danas počela nova školska godina za 8.700 učenika

31

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zoran Bulatović danas je, sa saradnicima, posjetio nekoliko brčanskih škola povodom početka nove školske 2021/2022. godine na području Distrikta.

Prilikom posjete, svim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i nastavnom osoblju, poželio je sreću, a posebno učenicima prvih razreda osnovne škole.

„Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je danas nesmetano počela nastava za oko 6.000 učenika osnovnih škola i za oko 2.700 učenika srednjih škola. Nadam se da ćemo ovu školsku godinu, koju smo započeli u školskim klupama, tako i završiti, na zadovoljstvo svih nas i da nećemo imati epidemioloških ili drugih problema koji bi mogli ugroziti nastavni proces i spriječiti učenike da dobiju što kvalitetnije obrazovanje. Takođe, popunjene su sve potrebe za kadrovima, da bismo imali nesmetano odvijanje nastave, a završetak redovnog konkursa za više pozicija očekujemo u ovoj sedmici“, izjavio je Zoran Bulatović.

Šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Slavoljub Bašić rekao je da je Odjeljenje učinilo dodatne napore za nesmetan početak školske godine i da se nada da će se u kontinuitetu rješavati i određena kadrovska pitanja i problemi.

Direktor Druge osnovne škole Brčko distrikta BiH Mario Babić i direktorica JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta BiH Marica Mrkić potvrdili su da je nastava počela na vrijeme i da se odvija u skladu sa nastavnim planom i programom.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole u periodu od 6.9.2021. – 12.9.2021. godine
Sledeći postZa program samozapošljavanja u poljoprivredi izdvojeno pola miliona KM