U Brčkom budžetski prihodi od igara na sreću 500.000 KM

65

Od poreza na promet od priređivanja igara na sreću u budžet Brčko distrikta se godišnje slije do 500.000 maraka, izjavio je danas direktor brčanske Poreske uprave Miodrag Trifković.

Trifković je rekao da se skoro isti iznos godišnje naplati i na ime naknada za izdavanja odobrenja za priređivanje tih igara.

“Da je riječ o ozbiljnom novcu govori podatak da toliko Poreska uprava naplati ukupno poreza na imovinu u Brčkom na godišnjem nivou”, naglasio je Trifković. Prema njegovim riječima, na području Brčko distrikta registrovano je više od 50 privrednih subjekata sa skoro 130 objekata u kojima se, u skladu sa Zakonom o igrama na sreću Brčko distrikta, organizuju razni oblici igara na sreću.

Trifković je naveo da Poreska uprava Brčko distrikta na godišnjem nivou izdaje 28 dozvola samostalnim preduzetnicima koji organizuju igre na raznim aparatima za kockanje.

“Registrovana su i 22 pravna lica koja organizuju kladionice, imaju aparate za kockanje, elektronske rulete i tako dalje. Imamo registrovane i 23 sportske kladionice, a igru na sreću takozvani `Bingo` registrovala su dva fudbalska kluba”, rekao je Trifković.

On je naveo da cjelokupan proces organizovanja igara na sreću kontrolišu poreski inspektori, koji su u nekoliko slučajeva otkrili ilegalne kladionice. Trifković je upozorio igrače na obavezu priređivača igara na sreću da moraju imati ovjerene listiće pečatima Poreske uprave, što igračima garantuje isplatu eventualnih dobitaka.

On je istakao da je Direkcija za finansije iskazala potrebu da u skladu sa direktivama iz EU u skupštinsku proceduru upute izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću Brčko distrikta kako bi bio usklađen sa entitetskim zakonima o igrama na sreću, odnosno sa evropskim standardima.

(SRNA)

Prethodni postKK Lavovi učestvuju na memorijalnom turniru u Novoj Gradišci
Sledeći postOsumnjičenom za razbojništvo na benzinskoj pumpi određen pritvor u trajanju do 30 dana

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime