U Brčkom održan nogometni turnir za mlade

80

CIMIC (Civilno-vojna saradnja) AUSTRIJA je dio austrijskog kontingenta pri EUFOR-u u Bosni i Hercegovini odgovoran za sprovođenje projekata u sklopu civilno-vojne saradnje.

U sklopu zadatka, i u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, organizovan je „Nogometni turnir za mlade“, konkretno za srednjoškolce u dobi od 14 do 16 godina iz regiona Tuzla, Bratunac, Brčko i Sarajevo.

U subotu dana 24.01.2015. održan je „Nogometni turnir za mlade“ u Brčkom, u sportskoj sali Srednje ekonomske škole. Održane su kvalifikacijske utakmice gdje su igrala 4 tima.

Timovi su sastavljeni od učenika iz tri srednje škole iz Brčko distrikta i jedne neformalne grupe igrača. To su sljedeće škole:

  1. JU „Poljoprivredna i medicinska škola” Brčko
  2. JU „Ekonomska škola“ Brčko
  3. JU Gimnazija “Vaso Pelagić”
  4. Neformalna grupa „Pengice“

Cjelokupan turnir je prošao u najboljem redu, bez ikakvih komplikacija. Pobjedu na ovom turniru u Brčkom odnijela je ekipa JU „Ekomomske škole“ Brčko, koja će 07.02. igrati u Sarajevu gdje će biti finale pobjediničkih ekipa iz pomenutih gradova. Ovim putem se Lokalni tim Brčko zahvaljuje svim ekipama na učešću, te se posebno zahvaljuje CIMIC-u.

Prethodni postBogataši sa deponije smeća
Sledeći postVjerovali ili ne, pogledajte izum koji ljudske fekalije pretvara u pitku vodu, i energiju