U Brčkom sinoć uhapšen muškarac s puškom

211

Policija Brčko distrikta BiH je sinoć (četvrtak 4.8.2022. godine) nešto prije 21:00 čas zaprimila više prijava da se u ulici Bosne Srebrne ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru Brčkog nalazi nepoznato muško lice, koje je, sa puškom u ruci, ušlo u ugostiteljski objekat i tražilo određeno lice, a nakon što isto nije pronašao udaljio se u pravcu gradskog parka.

“O navedenom događaju su odmah upoznati svi policijski službenici na terenu, izvršene potrebne provjere i prikupljene informacije o izvršiocu, koji je u veoma kratkom roku pronađen i lišen slobode. Riječ je o muškarcu čiji su inicijali G.S. rođenom 1975. godine u Brčkom gdje je i nastanjen”, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Pripadnici policije obavili su i uviđaj, a pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzete su i druge radnje dokazivanja, tokom kojih je pronađena automatska puška i pripadajuća municija, kao i utvrđen vjerovatni motiv postupanja izvršioca.

“Preduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Lice G.S. će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje”, zaključuje se u saopštenju Policije.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postOdređen pritvor za bračni par uhapšen u akciji “Korov”
Sledeći postRadarske kontrole za period 8.8.2022. godine do 14.8.2022. godine