U Brčkom sutra počinju “Vidovdanski dani”

103

Prvog dana juna u Brčkom počinje kulturno – umjetnička manifestacija “Vidovdanski dani”, kojom će biti obilježen Vidovdan.

“Vidovdanski dani” započeće u četvrtak 1. juna u 19:00 časova u Kulturno – administrativnom centru “Patrijarh Pavle” u Srpskoj Varoši projekcijom filma “Vidovdan – nit koja nas veže” Kluba istoričara Posavine.

“Ovaj dokumentarni film bavi se važnim segmentima nacionalne istorije, od doseljavanja Slovena na prostore Balkanskog poluostrva, pa sve do 1914. godine. Učesnici u filmu bili su uglavnom profesori sa filozofskih fakulteta iz Banjaluke i Novog Sada, članovi Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i drugih institucija, a krajnji rezultat je dokumentarac koji će pomoći u obrazovanju srpske omladine”, kažu organizatori.

“Vidovdan – nit koja nas veže” već je prikazan u više gradova Srbije i Republike Srpske, a sada će ga moći pogledati i brčanska publika.

U nastavku “Vidovdanskih dana” biće organizovan tradicionalni “Kotlić iz bloka” u MZ Ilićka, izložba umjetničkih radova protojereja Voje Bilbije “Bog i čovjek”, kao i predavanja vladike Ilariona, Mile Lompara i Matije Bećkovića.

Centralni događaj je Vidovdanska liturgija i litija koja će 28. juna proći ulicama Brčkog.

Ulaz na sve događaje u okviru “Vidovdanskih dana” je slobodan.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postBolji posao – sedmična ponuda poslova
Sledeći postVlada izdvojila pola miliona KM za samozapošljavanje u poljoprivredi