U Brezovom Polju biće izgrađen savremeni sportski teren i igralište, prilagođeni i djeci sa poteškoćama u razvoju

140
Izvor: FB stranica JU Šesta osnovna škola

Šef Odjeljena za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović potpisao je sa ambasadorom Republike Bugarske, NJ. E. Valerijem Yotovim ugovor o izgradnji savremenog sportskog terena i igrališta, koji će biti prilagođeni i djeci i učenicima sa poteškoćama u razvoju.

Sportski teren i igralište biće izgrađeni u dvorištu JU Šeste osnovne škole Brezovo Polje. Vrijednost ukupnog projekta je 100.000 KM.

“Dvorištu JU Šeste osnovne škole Brezovo Polje je bila neophodna revitalizacija, kao i novi sportski teren. Idejni projekat pod nazivom “Game for Change” (Igrom do promjena) je predvidio izgradnju kako savremenog vanjskog sportskog terena, tako i igrališta koje je potpuno prilagođeno i djeci sa posebnim potrebama, čime se omogućava njihovo jednako učešće kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima. Posebno me raduje činjenica da je naš idejni projekat izabran kao najbolji i što će ovo da bude prvo igralište takvog tipa u regionu, čime će Brčko distrikt BiH predstavljati pozitivan primjer inkluzije u obrazovnom procesu kao i primjenu najsavremenijih tehnologija u izgradnji školskih objekata,” izjavila je direktorica Šeste OŠ Vesna Panić, koja je i došla na ovu ideju.

Projekat obuhvata izgradnju sportskog terena za odbojku, košarku i rukomet, sa savremenom akrilnom podlogom, na kojem će se izvoditi nastava fizičkog vaspitanja, kao i izgradnju igrališta sa gumenom podlogom, na kojem će biti postavljene gimnastičke sprave za učenike, ali i za učenike i djecu sa poteškoćama u razvoju.

“Ovim projektom unaprijediće se obrazovni proces i nastava fizičkog vaspitanja, poboljšaće se obrazovna infrastruktura pružanjem boljih uslova, posebno imajući u vidu da će to biti prvo igralište takvog tipa ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijeloj regiji Zapadnog Balkana. Novi, inovativni i održivi sportski teren, igralište i sprave na otvorenom će unaprijediti zdravstvene navike i motoričke vještine učenika i poboljšati zdravlje, raspoloženje i bolji opšti uspjeh u školi”, ističe direktorica Panić.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postU srijedu nam stiže kalendarska zima
Sledeći postU srijedu vanredna sjednica Skupštine