U Gimnaziji “Vaso Pelagić” Brčko moguće uskoro računarsko-matematički smjer

78

Kako bi osigurali još kvalitetniji nastavni proces, JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ u Brčkom za kompletnu nastavu uvela je samo prvu smjenu , dok je druga smjena ostavljena za izvannastavne aktivnosti kojih ima mnogo.Popodnevni termin je ostavljen i za posjet roditeljima i ostalim aktivnostima za koje prije nije bilo termina.

Plan ove škole je i uvesti i nove smjerove, kao što je računarsko-matematički smjer , a sve kako bi bili prilagođeni potrebama tržišta rada, kazala je direktorica JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko.

On aje istakala da će raditi na detaljnoj pripremi , zatim sprovesti anketu među učenicima jesu li i koliko zainteresirani za nove smjerove, i potom pripremiti nastavne planove za te smjerove.

Inače Gimnazija je škola koja nudi opće znanje , što znači znanje iz više oblasti. Učenik poslije završene srednje škole može da se upiše na bilo koji fakultet, jer nije specijaliziran za jedno zanimanje, kazala Helać, i istakla da se ova škole može samo redovito pohađati, jer nema izvanrednog polaganja i završetka škole na taj način.

Helać je pozvala sve zainteresirane učenike da dođu u Gimnaziju i upišu se jer iz ove škole izlaze učenici s dobrim znanjem, što potkrepljuje raznim natjecanjima gdje su učenici njihove škole ostvarili zapažene rezultate kako na razini distrikta Brčko BiH , tako i na razinu države BiH, dok jedan znatan broj učenika ide studirati u zemlje izvan našeg govornog područja, gdje su dosta uspješni na univerzitetima.

(Radio Brčko)

Prethodni postZavršen teniski turnir “Brčko open 2016”
Sledeći postJavni poziv za podnošenje prijava za pomoć u stambenom zbrinjavanju

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime