U maju 10. izložba pasa mješanaca – prijave od danas

272

Nakon prošlogodišnje online izložbe, zbog pandemije, Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja, koji djeluje u okviru Radne jedinice “Čistoća” Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”, u subotu 14. maja 2022. godine organizuje 10. tradicionalnu izložbu pasa mješanaca i ponovo na otvorenom. Izložba će biti održana u Gradskom parku sa početkom u 12:00 časova. Svi zainteresovani vlasnici svoje pse mogu da prijave za izložbu od danas, pa do 10. maja 2022. godine, saopšteno je iz ovog preduzeća.

“Na izložbi mogu da učestvuju svi uredni i socijalizovani psi, mješanci ili bez pedigrea, o kojima vlasnici brinu, ali nemaju baš prilike da ih pokažu. Uslovi za učešće na izložbi su da je pas vakcinisan protiv bjesnila, da je čist i uredan, da sluša vlasnika, odnosno da je socijalizovan u susretu sa ljudima i drugim psima, što će upravo i da ocjenjuju sudije kinološkog saveza na izložbi. Naša izložba je jedna od rijetkih na kojoj mješanci mogu da pokažu da su jednako vrijedni i važni kao i rasni psi. Zahvaljujemo se i ove godine Kinološkom savezu Brčko distrikta BiH, koji na taj dan organizuju Državnu izložbu pasa svih rasa, jer na našu izložbu mješanaca gledaju kao na sastavni dio te manifestacije”, kažu u Sektoru za za zbrinjavanje napuštenih životinja.

Prijavljeni psi biće razvrstani u tri jednostavne kategorije – mali, srednji i veliki psi, a ravnopravni učesnici izložbe biće i psi zbrinuti u azilu kojim upravlja JP “Komunalno Brčko”.

“Preporuka je da, ukoliko neki vlasnik želi da prijavi štene za izložbu, da ima barem pola godine starosti, jer mlađi psi, iz dosadašnjeg iskustva, uglavnom nisu savladali osnovne komande i lijepo ponašanje, dok gornja granica starosti psa nije određena”, kažu u Sektoru.

Pobjednicima će biti dodjeljeni pehari i zahvalnice, kao i prigodni pokloni.

Prijave za učešće vlasnici pasa mogu da preuzmu na šalteru protokola preduzeća u ulici Tina Ujevića 66 u Brčkom ili putem internet stranice komunalno.ba.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postNova turistička signalizacija za 33 objekta na teritoriji Distrikta
Sledeći postKarišik, Babić i Halilović potpisale nove dvogodišnje ugovore sa KK „Lavovi“