U nedjelju finale 17. Međunarodnog teniskog turnira „Prohema“ za muškarce

226
Foto: Zoran Jović

Na teniskim terenima kluba „Prohema“ u Brčkom prošlog vikenda počeo je 17. „ITF MENS FUTURES BRCKO OPEN 2021“.

U kvalifikacijama je učestvovalo 48 igrača. Iako je kiša čitave sedmice ometala mečeve, finale se ipak igra u nedjelju, kada nas očekuje lijepo vrijeme.

Foto: Zoran Jović

„Glavni turnir započeo je u utorak. Prvo kolo podijeljeno je u dva dana. Učesnika ima iz nekoliko zemalja, dvojica su iz grada domaćina, a vidjeli smo dosta uzbudljivih mečeva,“ kaže supervizor turnira Vladimir Erg.

„Tereni su vrhunski uređeni, svi takmičari imaju dobre uslove za igru i boravak. Na kišu ne možemo da utičemo, ali evo danas je lijepo vrijeme, iako malo kasnimo u planovima, u nedjelju nas očekuje finale,“ kaže Tomislav Đokić, organizator turnira.

Organizatore i učesnike Međunarodnog teniskog turnira „Prohema“ Brčko danas je u Vijećnici ugostio i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

Dalibor Šarenac, predsjednik Teniskog kluba „Prohema“ Brčko, upoznao je gradonačelnika o dosada ostvarenim rezultatima, kao i budućim aktivnostima kluba i zahvalio se na podršci u organizaciji turnira.

Gradonačelnik je pohvalio organizatore i istakao da će Vlada i dalje nastaviti sa pružanjem pomoći ovom već tradicionalnom turniru, koji se u Brčkom održava punih 17 godina.

Finale turnira igra se u nedjelju 23.5.2021. godine.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postProdužen rok za prijavu za online izložbu pasa do nedjelje
Sledeći postAkcija čišćenja obale Save