U nedjelju počinje 19. teniski turnir „Brčko open 2023“

156
Foto: Zoran Jović (iz arhive)

Međunarodni teniski turnir za muškarce iz Futures serije (ITF MEN’S FUTURES BRCKO OPEN 2023) u Brčkom će ove godine biti održan po 19. put. Kvalifikacije počinju u nedjelju 21. maja 2023. godine na terenima teniskog kluba „Prohema“ Brčko, koji je i domaćin turnira svih ovih godina.

„Ovaj turnir se u Brčkom održava po 19. put i moram da naglasim da je ovo najstariji turnir u BiH iz ove serije. U našem gradu će boraviti oko 400 tenisera, njihovih roditelja i pratilaca. Na turniru će učestvovati teniseri iz 30 zemalja, što znači da smo u rangu mnogih velikih gradova kao što su Rim, Bukurešt, Adis Abeba, Antalija i dr.“, izjavio je Tomislav Đokić, direktor turnira.

Podršku u organizaciji turnira i ove godine pružila je Vlada Brčko distrikta BiH, te je gradonačelnik tim povodom dana organizovao konferenciju za medije.

„Brčko se, uz entuzijazam ovog kluba, nalazi na svjetskoj mapi tenisa, tako da je ovo jedan vrlo važan sportski događaj na kojem mladi teniseri dobijaju i ATP bodove kojima se rangiraju na svjetskoj rang listi i to je njima veća motivacija nego što je nagradni fond za ovaj teniski turnir. Tenis je sport koji donosi najviše benefita za zdravlje, to je jedan od dva najzdravija sporta prema ocjeni stručnjaka i mi kao Vlada ćemo kontinuirano podržavati ovakve događaje“, izjavio je gradonačelnik Nišić.

ITF Futures turniri su uključeni u sistem bodovanja za ATP listu, što daje priliku mladim profesionalcima da lakše napreduju ka ATP Challenger Touru, a zatim i prema ATP World Touru. Svi ljubitelji tenisa u Brčkom dobro došli su na turnir.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni post20. maj Svjetski dan pčela
Sledeći postAleksandar Pajkanović pokrenuo proizvodnju filamenta za 3D štampač