U nedjelju u Brčkom premijera filma „Sveti Jakov Tumanski“

136

U organizaciji Konzervativnog kluba iz Brčkog, u nedjelju 23. aprila u 18:00 časova, u Domu Kulture u Brčkom, samo nekoliko dana nakon beogradske premijere, biće prikazan film „Sveti Jakov Tumanski“, premijerno za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

„Premijerna projekcija je humanitarnog karaktera. Sav ostvareni prihod od prodaje ulaznica biće poslan kao prilog manastiru Tumane. Kupovinom ulaznice, ugradili ste svoju ciglu u obnovu, izgradnju i održavanje manastira Tumane“, kažu u Konzervativnom klubu.

“Sveti Jakov Tumanski” je film reditelja Boška Milovanovića o Svetom Jakovu Arsoviću, koji do dana današnjeg ostaje enigma. Kuda se sve kretao Radoje Arsović, i kako je došao do Svetog vladike Nikolaja i doživio veliki preobražaj?

„Film prikazuje ključne trenutke života Jakova Arsovića, školovanje, rat, prosvetiteljski rad, potonji monaški podvig, stradanje i uzdizanje u svetost. Posebno se izdvaja period života koji je proveo kao iskušenik i monah u Žiči, kao i stradanje i misija koja će ga dovesti do Tumanskog manastira”, ističu organizatori premijerne projekcije.

Cijena ulaznice je 5 KM, a zainteresovani karte mogu da kupe u crkvenoj prodavnici pri hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši, u vremenu od 7:30 do 14:30, te nedjeljom od 7:30 do 12:00 časova, kao i na biletarnici Doma Kulture na dan premijere od 16:00 časova. Ukoliko je potrebno više informacija, kontakt telefon je 065/907-529.

„Jedno dobro djelo, dva srca veseli. Dobro došli!“, poručuju iz Konzervativnog kluba Brčko.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postVukašin Panić i Bahrija Ribić novi poslanici u Skupštini Distrikta
Sledeći postDanas je Dan planete Zemlje