U oktobru besplatna akcija odvoza krupnog otpada

80

JP “Komunalno Brčko” od ponedjeljka 2. oktobra, pa do kraja tog mjeseca, realizuje besplatnu akciju odvoza krupnog, odnosno kabastog otpada.

Ovo javno preduzeće u obavezi je, u skladu sa odredbama iz Zakona o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, da dva puta godišnje, tokom aprila i oktobra, organizuje besplatan odvoz krupnog otpada sa područja Brčko distrikta BiH.

„Krupnim otpadom u smislu pomenutog zakona smatraju se čvrsti otpaci koji nastaju u stanovima, poslovnim prostorijama i slično, a koji se po svojoj veličini, količini ili postanku ne smatraju kućnim smećem, naročito: kućanski aparati, namještaj, sanitarni uređaji i slično“, navode iz JP „Komunalno Brčko“.

Zaposlenici RJ Čistoća će svakodnevno, u periodu od 2. do 27. oktobra, u skladu sa planom odvoza, obilaziti mjesne zajednice i lokacije predviđene za odlaganje otpada. Odvoz će se vršiti i po pozivu građana, ukoliko je riječ o većim količinima, kao i po pozivu inspekcije Brčko distrikta BiH, ako je krupni otpad odložen na mjesta koja za to nisu predviđena.

„Pozivamo građane da iskoriste ovu akciju, te se besplatno riješe otpada, s obzirom da se odvoz ove vrste otpada naplaćuje po zvaničnom cjenovniku JP „Komunalno Brčko“, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Lokacije odlaganja otpada iste kao i prethodnih godina, a kompletan spisak istaknut je na facebook stranici preduzeća.

Prethodni postPolicija poziva građane da podrže kampanju „Poštuj život, ne oružje“
Sledeći postZlatna 2023. godina za zlatnu Anju Stević