U petak 14. oktobra Konferencija omladinskog preduzetništva

141
Iz arhiva - Ekonomski fakultet Brčko

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH, u partnerstvu sa Ekonomskim fakultetom Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, provodi projekat pod nazivom „Škola omladinskog preduzetništva“, koji se realizuje u okviru projekta „Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja (MAKERS), kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Porticus fondacije.

U sklopu aktivnosti, čija je realizacija predviđena navedenim projektom, u Brčkom će u petak 14.10.2022. godine, od 12:00-16:00 časova, u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Brčkom biti održana „Konferencija omladinskog preduzetništva“. Po prvi put će, na ovaj način, u našem gradu biti govora o omladinskom preduzetništvu, onakvom kakvo ono jeste – puno izazova, problema, ali i prilika i sjajnih trenutaka.

“Nakon registracije učesnika i svečanog otvorenja konferencije prisutnima će se obratiti pet motivacionih govornika koji će govoriti o temi preduzetništva mladih, te podijeliti svoja iskustva”, kažu u Savjetu mladih.

Cilj je, kako ističe Vladimir Kanostrevac, potpredsjednik Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH, u pozitivnom svjetlu predstaviti omladinsko preduzetništvo, te Program samozapošljavanja u privredi Brčko distrikta BiH, kao jedan od najboljih programa za pokretanje sopstvenog biznisa na području Bosne i Hercegovine.

“Vjerujem da je ovo sjajna prilika za mlade ljude iz našeg grada koji razmišljaju o pokretanju sopstvenog poslovanja, da nauče nešto više o tome kako to izgleda u praksi, koje su prepreke koje se mogu prevazići, ali i da ostvare brojne korisne kontakte iz raznih sfera poslovanja”, dodaje Kanostrevac.

Iz Vijeća/Savjeta mladih ističu da će tokom konferencije poseban akcenat biti stavljen na internet preduzetništvo, društvene mreže i onlajn marketing, kao oblasti koje doživljavaju veliku ekspanziju u svijetu, pa i kod nas, a naročito kod mladih osoba.

Konferencija omladinskog preduzetništva – Brčko 14.10.2022.

U okviru projekta „Škola omladinskog preduzetništva“, u narednih mjesec dana, biće održana i serija od šest radionica o temi „Robotika i 3D modelovanje“ i osam radionica na temu „Omladinskog preduzetništva“ koje su otvorene za sve zainteresovane mlade osobe. Učešće u radionicama je besplatno, a zbog ograničenosti broja učesnika na radionicama pozivaju se svi zainteresovani da dostave svoje prijave putem mail adrese: vijecemladihbd@gmail.com.

IZVORwww.brckodanas.com; www.vsmbd.org;
Prethodni postDanas je Međunarodni dan djevojčica
Sledeći postSusreti pozorišta u novom ruhu – 20. oktobra počinju Internacionalni teatarski susreti