U planu izgradnja autoputa Brčko – Bijeljina

97

Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić prilikom današnje posjete Kapetaniji u Brčkom koja funkcioniše u okviru tog Ministarstva, izjavio je da će Republika Srpska nastaviti sa izgradnjom mreže autoputeva u Srpskoj.

“Kao logičan nastavak koridora 5 C je i veza sa Srbijom odnosno dionica autoputa od Brčkog prema Bijeljini i dalje prema Drini. Pregovaramo sa jednom kineskom kompanijom i ja se nadam pozitivnim rezultatima. Idejni projekat za ovu dionicu još uvijek nije urađen” – naglasio je ministar Trninić

On je podsjetio da su u toku pregovori i o nastavku izgradnje obilaznice oko Banja Luke i nastavka izgradnje autoputa Gradiška-Banja Luka prema Mliništu, te gradnji autoputa od Doboja do Banja Luke .

“Prva faza od Doboja do Prnjavora treba biti puštena do ljeta, a dalje prema Banjaluci naredne godine. Kao logičan nastavak izgradnje je i dionica veza koridora 5 C sa autoputem preko Brčkog prema Bijeljini” – rekao je ministar Trninić.

On je prilikom posjete Brčkom sa Lakom Simikićem, kapetanom Kapetanije u Brčkom razgovarao o problematici sa kojom se u ovoj Kapetaniji susreću.

Prethodni postVlada ukinula pravo “biljelog hljeba”zvaničnicima u distriktu
Sledeći postTeška saobraćajna nezgoda u naselju Brod

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime