U policijskoj akciji “Triling” rasvijetljeno 11 teških krađa

21

Policija Brčko distrikta BiH provela je juče 26.5.2022. godine, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, operativnu akciju ”TRILING”. Po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikt BiH izvršili su pretrese, lišili slobode tri lica i pronašli i privremeno oduzeli predmete koji potiču iz više krivičnih djela počinjenih na području Brčko distrikta BiH.

“Na ukupno četiri lokacije na području Brčko distrikta BiH i opštine Lopare izvršeni su pretresi tri lica, jednog vozila i četiri stambena objekta, gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto: jedan pištolj marke ”CZ-99” sa 67 komada metaka kalibra 9 mm i jednom praznom čaurom u cijevi pištolja, jedna malokalibarska puška sa optikom i 97 komada metaka, jedan gasni pištolj, jedan dvogled, jedan okvir od automatske puške sa 24 komada metaka kalibra 7,62 mm, pet ručnih satova raznih marki, jedan lap-top, više komada aku-bušilica marke, jedan zračni kompresor, više komada brusilica raznih marki, više rasvjetnih tijela sa LED rasvjetom, više raznih alata za pneumatske bušilice i jedan akumulator”, saopšteno je iz Policije.

U okviru akcije slobode su lišena lica N.A. rođen 1992. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, H.M. rođen 1995. godine u Tuzli, nastanjen u Brčkom i M.K. rođen 2000.godine u Tuzli, nastanjen u mjestu Koraj, opština Lopare, zbog postojanja osnova sumnje da se kao izvršioci, saizvršioci ili pomagači dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ”teška krađa” iz člana 281. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, počinjenih na području Brčko distrikta BiH.

“Tokom dosadašnjiih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva ‘’TRILING’’ rasvijetljeno je 11 krivičnih djela ‘’Teška krađa’’, dok su dalje aktivnosti u toku. Lica lišena slobode će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u nadležnost i dalje postupanje Tužilaštvu Brčko distrikta BiH”, navodi se u policijskom saopštenju.

Najdominantniji oblik kriminaliteta na području Brčko distrikta BiH je imovinski kriminalitet, kažu u Policiji Distrikta.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postSusreti mladih održani u Brčkom poslali snažnu poruku mira i zajedništva
Sledeći postČlanovi PK “Mambo” u subotu na Evropskom prvenstvu u Bukureštu